Zubak Grupa sponzor izložbe “Hrvatska svijetu”

Zubak Grupa je sponzor izložbe "Hrvatska svijetu", koja se od 12.2. - 15.5.2021. održava u Meštrovićevom paviljonu u Zagrebu.

12.4.2021.

Zubak Grupa sponzor izložbe “Hrvatska svijetu”

Izložba Hrvatska svijetu nastala je na temelju ideja i istraživanja Večernjeg lista ukoričenih u specijalno izdanje Hrvati koji su mijenjali svijet. Riječ je o izložbi nacionalnog značaja čiji je cilj revitalizirati pojedince s naših prostora koji su nesebičnim radom i trudom promijenili svijet na bolje kroz razne discipline stvaranja i izražavanja. Ova jedinstvena izložba s više od 1.500 eksponata interdisciplinarni je projekt u kojem će se predstaviti izumi, otkrića i umjetnička ostvarenja sveukupno 38 hrvatskih velikana koji su svojim zaslugama utjecali na razvoj cjelokupne svjetske povijesti.

Glavna misao vodilja izložbenog koncepta je stvaranje poveznica izumiteljske i umjetničke prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. U postavu se mogu razgledati razne umjetnine, autorski nacrti, patenti, arhivski dokumenti i video zapisi te uređaji i naprave nastale prema patentima i idejama zaslužnih pojedinaca. Autor izložbe je glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić, kustosica izložbe dr.sc. Anita Ruso, a izvršni producent Damir Kanaet.

Izložba se održava u suorganizaciji Večernjeg lista i Real grupe te HDLU i Akademije likovnih umjetnika iz Zagreba čiji su članovi, djelatnici i studenti doprinijeli radom na scenografiji izložbe.