povuci

POSLOVNI PUT

23 godine u Zubak Grupi i sad mi je najbolje ikad!

Kad je 2015. godine Zubak Grupa otvarala novu lakirnicu i limariju u Dumovcu, jedini logičan izbor za voditelja je bio iskusni i sposobni kolega Ivan Gutowski.
Iako je voditelj limarije i lakirnice u Dumovcu od njezina otvaranja 2015., Ivan je u Zubak Grupi puno duže, već 23 godine!

Ivane, opiši nam svoje početke u Zubak Grupi.
Početak je bio sad već davne 2000. godine, i to na radnom mjestu u skladištu rezervnih dijelova u Sesvetskom Kraljevcu. Tamo nam je bilo super, bilo nas je malo manje, a limarija, lakirnica i mehanika bile su pod jednim odjelom.

Voditelj si već 19 godina. Kako ti trenutačna pozicija odgovara?
Da, na ovoj poziciji sam od 2015., ali sam prije toga u Sesvetskom Kraljevcu od 2004. bio voditelj radionice.
Sada na ovom trenutnom radnom mjestu mi je najbolje ikad. U Dumovcu imamo manje kontakata sa strankama, a više s kolegama. U ovom stadiju karijere više mi odgovara da se fokusiram na izvrsnost u radu kolega i sebe. Imamo 20-ak zaposlenih i točno znam koliko tko diše.

Svi ste muški u radionici?
Da, nažalost, curama još uvijek nije zanimljiv ovaj posao, iako je deficitaran, odmah se dobije posao i uvjeti u Zubak Grupi su odlični. No, zato s nama rade kolegice u prijemu vozila, u praonici i administraciji. Njih zato čuvamo kao kap vode na dlanu hehe, bolje im je nego s drugim kolegicama.

Posla ima svaki dan?
Uh, i previše! Limarsko – lakirerski posao je uvijek jako tražen, to je takoreći jedna konstanta pa smo svaki dan u utrci s vremenom. Auti se jednako oštećuju, sudari se događaju, a ako ti „izlazi“ leasing, ne želiš da ijedna ogrebotina smanji šansu da ćeš auto dobro prodati, zar ne?

Kakav ti je tipičan radni dan?
U radionici preuzimamo vozila za popravak, izdajemo radne naloge, procjenjujemo obim i dužinu trajanja posla s kolegama i onda posao preuzimaju rukovoditelji u radionicama koji dodjeljuju posao lakirerima i limarima. Nakon popisivanja oštećenja, naručujemo dijelove ili dogovaramo nastavak radova. Ja nadgledam cijeli proces i pazim da sam na raspolaganju svima u tom velikom lancu, kako bi bilo minimalno usporavanja i nejasnoća. Ma stranke su uvijek jako zadovoljne!

Usko radite i s vanjskim osiguravajućim kućama.
Točno, popravci po osnovi osiguranja su u pravilu malo kompliciraniji, jer može doći do raskoraka u željama stranke i osiguravajućeg društva, ali imamo uistinu super odnose sa svim vanjskim partnerima u osiguravajućim kućama i sve se uspijemo dogovoriti, na zadovoljstvo stranke.

Što ti je najteži dio posla?
Klijenti nekad znaju imati nerazumne rokove. Lakirersko – limarski posao je proces, i svaki korak mora biti dobro napravljen kako bi se osigurala dugotrajnost popravljenog dijela. Ne dolazi nam u obzir da se „sfuša“ neki korak u procesu, jer onda sve pada u vodu i stranka nije zadovoljna.

Kolege se često educiraju?
Da, barem jednom godišnje usavršavamo neke procese, to je posao koji se razvija i evoluira i zato je važno da smo u toku s najnovijim otkrićima u našoj branši.

I tvoj sin je krenuo tatinim stopama.
Da, i moj 19-godišnjak je završio strojarsko tehničku školu a sad je na fakultetu. Auti su ga oduvijek zanimali, ne znam jel to moj utjecaj ili prava ljubav, to će vrijeme pokazati.

 

IVANOV POSLOVNI PUT:

  • 2000. Skladište rezervnih dijelova
  • 2001. Prijem vozila
  • 2004. Voditelj radionice u AutoZubak Sesvetskom Kraljevcu
  • 2015. Voditelj radionice u AutoZubak Dumovcu