povuci

AFTER WORK

Ajdin Memišević, karatist velikog srca ORYX Asistencije

Svim poslovnim uspjesima prethode osobni uspjesi. Stoga smo bili ponosni i sretni što se našem timu u 2020. godini pridružio Ajdin Memišević na poziciji područnog voditelja prodaje u ORYX Assistance za tržište Bosne i Hercegovine, ujedno i bivši uspješni karatist.

Osim odličnih prodajnih sposobnosti, malo tko zna da je ovaj 32-godišnji Sarajlija bivši karatist, i to nagrađivani! Sjeli smo s njim jedan dan i saznali što ga pokreće.

Ajdine, kako si počeo s karateom i zašto baš karate?

Karate sam počeo trenirati s 9 godina, a za to su mi bili zaslužni filmovi s Bruce Leejem i Jackie Chanom, te moj otac.

Moj otac je također volio borilačke vještine, to je rano prepoznao i kod mene i upisao me na karate. A zašto baš karate? Pa, osim sportu, djecu uči disciplini, samokontroli, ustrajnosti i oštroumnosti. Pokazalo se da je tata bio u pravu i da je dobro prepoznao talent u svom sinu, jer sam naposljetku postao državni prvak u borbama, prvak Balkana, brončani na USA Openu u Las Vegasu, a zauzeo sam i peto mjesto na Europskom prvenstvu.


Natječeš li se još uvijek?

Ne, već godinama se ne natječem. Nekad mi nedostaje, teško se odviknuti od te rutine. Zato sada nekad vježbam, onako za dušu, pa odradim trening s prvom natjecateljskom ekipom u klubu, ne full snagom, no onako, solidno, da se mogu obraniti.

Sad treniraš nove naraštaje.

Da. Počeo sam u karate klubu Champion raditi kao trener s mlađim selekcijama još 2005. godine. U početku sam samo asistirao, a kasnije sam i preuzeo selekcije. To me ispunjava, vesele me uspjesi mojih učenika, i na sportskom i na životnom polju, mnogi od njih danas su vrijedni, pošteni i uzoriti sportaši, đaci i studenti.

Tvoj otac je u tebi probudio ljubav prema karateu? Vidiš li da će se ta tradicija produljiti dalje?

Nadam se da da. Moj dvogodišnjak je još malen, treninzi počinju tek od četvrte godine, ali „znam“ da će ići mojim stopama. 😊 Nije krv voda. Štogod odabere, ja sam tu za njega!

 

 

Kolege o Ajdinu

  • Ajdin je vrlo brzo pohvatao i preuzeo konce BiH tržišta, a partneri su ga odmah prihvatili. Njegovim rezultatima najviše doprinosi to što je detaljan i organiziran. (Goran Jovanović)
  • … borbenost, upornost, strpljivost i brzinu reakcije iz profesionalnog bavljenja karateom uspješno prenosi u posao prodaje. Kad tome dodaš 2 metra visoku ljudinu, Sarajevsku dušu, bosanski šarm i smisao za humor, nema bolan jarane bolje kombinacije na cijelom dunjaluku (Mate Petrović)
  • Ajdin, naš karate majstor. Veliko je zadovoljstvo raditi s tako velikim divom, koje ne samo da je veliki pojavom, još važnije velikog je srca! Uvijek pozitivan lik, s kojim je lako raditi i fino se zabaviti. I ono najbitnije, ima nas tko obraniti. (Kire Hristovski)
  • Moj jaran i karatist! Ljudina velikih mišića i još većeg srca! Nakon zajednička 4 mjeseca života u Zagrebu stvorili smo prijateljstvo za cijeli život! (Marko Stanišić)