povuci

ISPUNJENA ŽELJA

Audi RS e-tron GT je svijet za sebe, nema tko se nije okrenuo za njim!

Naš kolega Josip Benčak je kao jedan od najboljih servisnih savjetnika u AutoZubaku dobio Audi RS e-tron GT preko vikenda. Za jednog iskusnog vozača kao što je Josip, ovo je bila poslastica koja se ne odbija!

Ovaj 40-godišnji servisni savjetnik za Audi i Volkswagen radi u Zubak Grupi već 14 godina, a ovo električno umjetničko djelo dobio je na korištenje kao nagradu za dosadašnje zalaganje i trud, a kako kažu njegovi nadređeni, hvale ga i klijenti i kolege.

– Ovo je drugi svijet u odnosu na sve ostale aute! Provozao sam se u petak malo po Zagrebu i okolici, a u subotu smo išli na lijepi obiteljski vikend do Varaždina i Čakovca. Isprobali smo nešto novo, a moram priznati da sam ostao iznenađen, i to ugodno. Nitko ne može reći da nije oduševljen pojavom ovog automobila, ali nisam očekivao da sportski auto može biti ovako udoban i komforan.

Kaže kako je vozio razne automobile, obzirom na posao koji obavlja, pa čak i RS modele, ali e-tron RS GT ipak je sasvim posebna kategorija za sebe.

– Nisam očekivao da će tako luđački dobro ubrzavati. Iznenadila me i udobnost jer ipak je ovo više sportski automobil. Čak nije nimalo tvrd i uopće se ne osjete neravnine na cesti. Što se tiče električnih auta, prethodno sam vozio Q4 e-tron, ali on je više obiteljski, tako da se to dvoje ne može usporediti.

– Iako ne volim prebrzo voziti, priznajem da sam ga malo stisnuo ali obzirom na zakone i obiteljski izlet, nisam išao više od 150 km/h na autocesti. Inače vozim dizelaša, VW Passata iz 2011. godine, dok supruga Ana vozio gradskog VW up!-a, tako da smo oboje uživali u vožnji. Moji klinci Bruno i Sara također su uživali, ali njima je svaki novi auto cool i nisu ni svjesni u kako moćnom autu su se vozili.

Josipa je posebno oduševio i sportski mod, koji dolazi u standardnom paketu s GT modelom.

– Iako je automobil naravno nečujan, kad uključiš sportski mod, preko ugrađenih zvučnika čuješ zvuk sportskog auta što stvara dodatan ugođaj. Ovaj model još dolazi s kožnim sportskim sjedalima, grijanim volanom, ventiliranjem sjedala, multimedijom, ambijentalnim svjetlima, Matrix LED glavnim svjetlima te stražnjim svjetlima sa svjetlosnom animacijom.

– Inače, na servisu nemamo puno potpuno električnih automobila, uglavnom su to hibridi. Ovaj Audi RS e-tron GT je možda prvi ili drugi u Zagrebu, zato i plijeni toliku pozornost.

Izgled, brzina i elegancija nešto su što nikog ne ostavlja ravnodušnim.

– Autom sam prešao 300-injak kilometara. Nisam imao problema s pronalaskom punionica jer sam put unaprijed isplanirao, no upravo nedostatak punionica jedan je od razloga što se još nisam odlučio na kupnju električnog vozila. Pričekat ću još par godina. Nema tko se nije okrenuo za autom. Mlado, staro, muško, žensko, jednostavno ga ne možete ne primijetiti.