povuci

ISPUNJENA ŽELJA

Izlet ludbreškim krajem s Volkswagen ID.4

Kolegici Kristini Čičak Kozarec ispunili smo želju da isproba električni automobil. Zagrebačka je administratorica, odnedavno i asistentica u Odjelu servisne mreže u ORYX Asistenciji, za vikend vozila Volkswagen ID.4. Kristina u Zubak Grupi radi od 1.10.2012., kada se zaposlila kao agent u Call centru ORYX Asistencije.

Kristina, zašto si se odlučila baš za VW ID.4?
Auto mi je preporučio šef i definitivno nije pogriješio. Inače obožavam Volkswagen marku, i privatno vozim osam godina starog VW Pola, ali ovaj auto je nešto posebno! Moj je auto znatno manji od ovog SUV-a i mislila sam da će mi to predstavljati problem, ali se nekako brzo naučiš na bolje, haha.

Kristina, kakav je dojam nakon električnog vikenda?
Auto je potpuno električni, prešli smo više od 400km i zapravo ga nismo morali uopće puniti, ali ipak jesmo. Što zbog sigurnosti, što zbog znatiželje. Znam da se na nekim mjestima punjenje već plaća, no mi smo ga u Dugom Selu punili besplatno. I ono što me oduševilo je da je trajalo samo pola sata!, oduševljeno nam priča Kristina. Jednako oduševljeni bili su moj suprug Josip i kćer Mihaela, ali posebno se veselio moj mlađi sin Pero, koje sam ovom prigodom odvela na izlet u Ludbreg i Varaždin.

Što te najviše oduševilo?
Pa u principu sve značajke koje nemam u svom autu, znači automatik, Lane Assist (sustav pomoći održavanja u prometnoj traci), lampice upozorenja na retrovizoru kad vam vozilo u pretjecanju dođe u mrtvi kut. ID.4 je velik i automatik je – što mi je bilo potpuno drugačije od onog na što sam navikla. Oduševljena sam. Fantastičan mi je i panoramski krov. Ionako volim VW, a ID.4 mi čak nije ni prevelik!

Putovala si s klincima. Kako je to proteklo?
Auto je i na stražnjem dijelu jako komforan, a djeca su otkrila još nešto što mi se jako sviđa. Naime, usred vožnje htjeli su nešto grickati, a sva je hrana bila u gepeku, tako da su oni iza stražnjih sjedala pronašli prostor koji se spušta i bez problema došli do prtljažnika! Ma savršenstvo!

Sigurno ima i nešto što ti se ne sviđa…?
Kad već inzistiraš, auto ima te senzore za parking na koje se nikako nisam navikla, pa sam se pouzdala u dobre stare retrovizore, ja sam ti old school! Ne sviđa mi se ni upozorenje o prekoračenju brzine. Kao da ne znam koliko vozim, još mi se sad i on javlja!

Ali Kristina, sustav je tu s razlogom…
Ma znaaam, vozila sam ja po ograničenju i jako oprezno, bez brige, hehe. Suprug je vozač kamiona tako da, kad je on preuzeo kormilo, isprobao je odmah sve gumbe, funkcije, od tempomata nadalje.
Ipak je moj najmlađi sin Petar bio najviše oduševljen. Odmah se svima pohvalio u vrtiću da ga je mama vozila u elektlicnom autu, a odmah mi je i predložio i da ga napunimo na solarni pogon! Pa zašto ne, kad već sunce tuče kroz panoramski krov?Eto, dobra ideja, javit ćemo se u Volkswagen središnjicu u Wolfsburg, tko zna, možda monetiziram ideje mog vrtićarca.