povuci

JEDAN DAN S...

Najviše volim vidjeti osmijehe kolega nakon isplate plaća

Katarina, kad si počela raditi u Zubak Grupi?
Moj put u tvrtki počeo je dok sam još bila studentica. U računovodstvu sam preko ljeta brusila zanat, učila od starijih i iskusnijih kolega. Deset godina kasnije, i dalje sam tu, u Odjelu kadrovskih poslova.
Znači, odmah nakon fakulteta?
Točno. Kad sam završila fakultet, prvi posao sam dobila u Odjelu računovodstva u Sesvetama. Nakon nekoliko godina prešla sam u Odjel kadrovskih poslova, u kojem sam i sada. Prvo kao knjigovođa, a zatim 2015. referent obračuna plaća, te se 2020. ponovno vraćam na mjesto knjigovođe. 2023. promovirana sam na radno mjesto Specijalista kadrovskih poslova.


Koji ti je najdraži dio posla?
Mislim da mi je najdraži dio posla baš obračun plaća. Nema mi ljepšeg nego svaki mjesec vidjeti veselje kod kolega kad im plaća sjedne na račun. Nema tog dijela posla koji mi nije naporan. Eventualno nam početkom godine bude teže, jer se onda usklađujemo sa svim novim propisima koje država donosi.
Kakav je jedan tvoj radni dan?
Pa, nijedan radni dan mi nije isti. Kod nas u Odjelu kadrovskih poslova nikad nije isto. Jako smo velika tvrtka, svakodnevno izrađujemo nove ugovore, provodimo odjave i prijave novih kolega. Zatim pripremamo podatke za obračun plaća, plaćene dopuste, bolovanja, nova radna mjesta i napredovanja…
Koja je tajna uspjeha tebe i tvoje šefice Sanje?
Tajna uspjeha je u međusobnom poštovanju, pomaganju i razumijevanju. Kad su u pitanju kadrovski poslovi, kadrovski poslovi cijele tvrtke spadaju na nas dvije. S obzirom da se poznajemo već 10 godina, sve ide kao po špagi.
Budući da na poslu provedemo nekad i više vremena nego kod kuće, uvijek se trudimo da nam atmosfera bude pozitivna. Obavezno moramo imati nešto slatko, tako da šefica svaki ponedjeljak nosi čokolade ili nešto slatko.

Kolege o Katarini…

Osim što je vedra, nasmijana i na raspolaganju, radi fenomenalnu štrudlu od jabuka i najbolje palačinke! (Dario Horvat)
Samozatajna Katarina kolegica je nepokolebljive ambicioznosti, ustrajna u zadacima i danoj odgovornosti. Vedra, topla i šaljiva kolegica, a uz to mi je i dobra prijateljica. Baš je prava, neka mi je živa i zdrava! (Sanja Marinić)
Draga Katarina učinila nam je ured Kadrovskih poslova go-to mjestom za jutarnju kavu ili za slatkiš nakon ručka, prostorom za bijeg kad nam je potreban udah i mjestom za podijeliti svaku dobru priču i smijeh. (Maja Dam)