povuci

AFTER WORK

Naš Daniel za ispod 100 km ne sjeda na bicikl!

“Sve mi uzmi, samo mi bicikle ne diraj!” zna se čuti u osječkom AutoZubaku. Naravno, u šali, jer sama činjenica da već svi znaju za njegovu slabu točku, govori vam sve o silnoj ljubavi prema biciklizmu Daniela Nikšića, voditelja postprodaje u AutoZubak Osijeku.

Bok Daniel! Opiši nam prvo svoj karijerni tok u Zubak Grupi.
Po zanimanju sam automehaničar, a u AutoZubaku radim već više od 11 godina. Počeo sam na radnom mjestu informatora, pa sam napredovao do servisnog savjetnika. Zatim sam postao voditelj smjene te naposljetku ovo što sam danas, voditelj postprodaje. Imam samo riječi hvale za šefove koji kontinuirano prepoznaju talent, zalaganje i vjernost, koji su mi na kraju i priskrbili ovaj karijerni uspon.

Kad si počeo biciklirati?
Bicikl vozim cijeli život. Prije 6 godina kolega Domagoj i ja počeli smo malo jače rekreacijski voziti. Otada je to preraslo u veliku ljubav, strastveni hobi, ali i poluprofesionalni sport! Domba i ja prvo smo zajedno krenuli u avanturu nasipom kroz Baranju, u početku bismo vozili 19, 20km u komadu. Gledajući koje dionice danas odvozim, te male udaljenosti su mi sada smiješne, ali tada u počecima bile su nam velik uspjeh.

Koliko sada voziš?
Svakodnevno vozim ili trenira, ovisno o vremenskim uvjetima naravno, a godišnje otpedaliram oko 15.000 kilometara. Zezamo se da ne sjedamo za bicikl ispod 100km. Naravno da ta izjava uvelike ovisi i o našim obvezama, ali godišnje prelazimo više nego mnogi s autom. Član sam Udruge za rekreativni biciklizam „Kotrljaneri“. Počeli smo naginjati sve više poluprofesionalnom biciklizmu, kupovati opremu, prilagoditi prehranu, odijela, tehnike i sl.

Koja je najveća udaljenost koju si vozio?
Znao sam da ćeš me to pitati. Točno znam, najveća udaljenost koju sam u danu odvozio bila je 222,22 km. Radilo se o ruti Osijek – Donji Miholjac – Našice – Đakovo – Vinkovci – Vukovar – Dalj – Osijek.

Dijele li tvoji ukućani strast prema biciklima?
Nažalost, nitko ne dijeli ljubav prema biciklima. Ali mi je supruga podrška u svemu pa tako i u ovom divnom hobiju. Ipak, trebam izbivati duže vrijeme od kuće.

I za kraj, priznaj nam koliko ukupno imaš bicikala.
Paaa, trenutno imam 6 bicikala. 3 pokretna i 3 statična: 2 mountain bikea, 1 gravel (ciklo cross), 1 air bike, 1 sobni bicikl i 1 spinner bicikl.

KOLEGE O DANIELU

  • Daniel je na svim pozicijama, a bilo ih je, uvijek bio izuzetno odgovoran i na visini zadatka. Na njega smo se svi uvijek mogli osloniti, zasluženo je tu gdje se sad nalazi! (Domagoj Stojić)
  • Odličan kolega na kojeg se uvijek mogu pouzdati! (Berislav Olrom)
  • Kolega je kvalitetan i strpljiv mentor, uvijek spreman uskočiti u pomoć, a u poslu je temeljit i precizan. (Jelena Brajković)
  • Nikoga ne bih radije imala s druge strane mobitela kad nešto treba rješavati s vozilom! (Ivana Vukašinović)