povuci

JEDAN DAN S...

Nema takve teretane kakva je sezonska izmjena guma u AutoZubaku!

Prvi posao nakon srednje škole u Gorici za automehaničara u kojoj je stekao zvanje tehničara za motorna vozila, Bruno Mišković (26) pronašao je u Zubak Grupi. Ovdje je već 6 godina, na radnom mjestu automehaničara u AutoZubak Velikoj Gorici i kako kaže, ništa mu ne nedostaje. Štoviše, stekao je znanja i prijateljstva za cijeli život.

Hej Bruno. Kad si se prvi put zaljubio u aute?
Već sam kao klinac bio zaokupljen autima tako da se nitko nije iznenadio mojim izborom zvanja. Uvijek sam im se divio, znao sve o njima, s tatom bih u garaži satima kopao po autima, to mi je bilo najdraže mjesto i ujedno najdraža uspomena iz djetinjstva. Sve mi se u životu vrti oko auta, a kad sam porastao, tata me vodio na utrke.

Bruno, često te se vidi na društvenim mrežama Zubak Grupe, može li se reći da si ti naš influencer?
Haha pa moglo bi se tako reći. Kad imam pauzu na poslu, čest sam gost i na našoj internoj aplikaciji Jenz, uvijek imamo nešto komično za objaviti. Kod nas u Velikoj Gorici su non stop neke zafrkancije, a moj suučesnik u „zločinu“ najčešće je moj kolega automehatroničar Kristijan Dobrinčić.

Kako ti je u AutoZubaku u Velikoj Gorici?
U našem servisu trenutno radi 15 servisera (automehaničara, automehatroničara i dijagnostičara) te 2 električara. Super smo si ekipa i često se družimo i izvan posla. A prije svega, to su vrsni profesionalci i znalci koji redom svoje znanje i iskustvo dijele jedni s drugima i prenose nama mlađima.

Nitko ne voli kvarove na autu, ali vi ih svakodnevno viđate. Koji su ti “najdraži”?
Pa, više volim teške kvarove, oko kojih trebam više raditi, razmisliti, raskopati vozilo, mozgati s kolegama, prikopčati na računalnu dijagnostiku. Zanimljiviji su od klasičnih servisa, oni su nam rutina i klasika.

Što misliš, koliko dijagnostika pomaže u popravku vozila?
S obzirom da sam mlad, nikad nisam ni radio bez dijagnostike. Siguran sam da je ovaj posao prije bio puno sporiji i kompliciraniji. Ne mogu ni zamisliti kako je to izgledalo prije. Radio sam dodatna doškolovanja da se znam koristiti svim tim dijagnostičkim alatima i uistinu mi je lakše i brže. Uvijek volim dobivati komplicirane slučajeve.

Najčešći problem s kojim ti ljudi dolaze?
Pa, najčešće mi dolaze s problemima s kuplungom, kočnicama, zupčastim remenom. Dobijem opise problema u stilu „Nešto trese, bruji, struže, lupa“. Tad nam je prvi korak odvesti auto na testnu vožnju kako bih provjerio o čemu se radi. Kad lociram otkud dolazi zvuk, onda krećem s radom na tom dijelu automobila. Konzultiraš se s tehničarima marke, drugim kolegama i postepeno rješavaš taj kvar.
Nekad u pitanju bude kamenčić, hrđa, a jednom me s diskova gledao – štakor. Drugi put me iznenadilo mijaukanje. Zamisli, klijent se dovezao u servis, a mačka se dovezla s njim. Naravno, mačka je preživjela, ništa joj nije bilo, malo se prestrašila. Tu zna biti cijeli jedan Zoološki vrt, bilo je i ptica i svega, jedino još nisam zmiju vidio ispod haube, a nadam se da ni neću!

I van posla si u autima, čujemo. 
Da, član sam drift tima Brdek. Mehaničar sam trenutno najbolje rangiranog hrvatskog vozača Marka Brdeka. Preponosan sam na svoj angažman tamo i na svu predanu ekipu koja tamo radi. Gušt mi je to!

Bruno, u AutoZubaku je krenuo period zamjena ljetnih guma. Što taj period znači za tebe i tvoje kolege?
Period je počeo početkom listopada i traje cca 2 mjeseca. Cijeli naš vozni park, svi kupci i vanjski klijenti dolaze na zamjenu ljetnih u zimske gume. Ljetne potom šaljemo u naš hotel za gume u Dumovec.
U Velikoj Gorici na izmjeni guma radi naš šestorica, a dnevno nam prođe kroz ruke 60 – 70 vozila. Kad smo ful u fokusu, to u stvarnosti izgleda kao u Formuli 1, svatko je za nešto zadužen. Ako nas se trojica primimo posla, za 15 minuta smo gotovi s jednim autom. I tako mjesec i pol dana, dvaput godišnje.
Nakon cijelog radnog dana sve me boli. Ruke, kičma, noge, leđa. Ma kakva teretana, kakvi treninzi, nakon posla sam spreman za ispod dekice.

Kakva je ekipa u Velikoj Gorici? Tko je jači tim; lakireri ili mehaničari?
Mehaničari svakako. A moram tako reći, to su moji. Naš šef Pantović je najbolji, imam odličan odnos s njim i ostalim voditeljima, svi vode računa o nama, sve alate i opremu imamo koju želimo.

Što bi poručio učenicima u strukovnim školama koji bi htjeli raditi u autoindustriji?
Ekipa u Zubak Grupi je ful dobra, vrlo brzo se osjećaš kao doma, a svi ti pomažu kako mogu. Onboarding procesi se svake godine poboljšavaju, radni uvjeti također. Ove godine smo dobili nova radna odijela i kolica s alatom, uredili su nam radionice, sad smo k’o u apoteci, sve se sjaji. U ovako velikoj firmi ćeš puno raditi, ali i puno učiti, zabaviti se i – zaraditi. Općenito se u Zubak Grupi brinu se da smo uvijek o svemu informirani i da znamo svoja prava, obaveze i pogodnosti. A partyji od firme su druga priča, to nije za javnost. 🙂

Dogovori svoj termin izmjene guma na 08005432 ili na AutoZubak webu

________________________

Kolege o Bruni
„Dobar, stručan i pažljiv, prve su stvari koje mi padaju na pamet kad mi spomenete Brunu. Uvijek je spreman drugima pomoći, a isto tako je spreman istovremeno i za zezanciju i podizanje raspoloženja u radionici. Kolega je kakav se samo može poželjeti i drago mi je da je dio najjačeg tima!“ – Nikola Pantović

„Ma Bruno je savršen susjed u radionici i osoba uz koju možeš jedino biti najbolja verzija sebe!“ – Kristijan Dobrinčić

„Bruno je došao u našu firmu u trenutku kada smo zapošljavali nove „mlade snage“ u mehanici. Njegov optimizam, vedar duh i želja za učenjem odmah su ukazivali da će postati pouzdan i važan kotačić našeg vrijednog servisnog tima. Kolegi Bruni želim da nas takvim optimizmom, vedrinom i pozitivnim stavom sve motivira da budemo tako dobri.“ – Antonio Novak