povuci

ISPUNJENA ŽELJA

Od jedinice do petice, svakog Golfa sam kupio u AutoZubaku!

Naš kolega Pejo Vrbat duže je zaljubljenik u Volkswagen vozila nego što radi u Zubak Grupi, a u Zubak Grupi radi više od dva desetljeća. Stoga, kad smo mu predložili da testira novog električnog ID.5, jako se razveselio što će moći isprobati sve performanse ovog električnog vozila.

Pejo, recite nam prvo nešto o sebi.
Rođen sam u Derventi, a u Zagreb sam se doselio 1992. godine. Radim u Zubak Grupi od 2000. godine, znači već 23 godine. Prvotno sam radio u autopraonici, potom kao domar, te sam od 2008.  u Sesvetskom Kraljevcu na radnom mjestu portira.

Kako je raditi u Sesvetskom Kraljevcu i od čega Vam se sastoji dan?
Super je, jako volim ovu lokaciju i ljude u njoj, svi su otvoreni za pomoć i suradnju. Ines mi je odlična šefica, imamo normalan odnos reda, rada i discipline, što i volim. Dan mi se sastoji od otvaranja poslovnice, upućivanja stranki, otvaranja rampe. Velika je ovo lokacija i sastoji se od puno zgrada, djelatnosti i ureda. Super mi je, dođeš na posao, popiješ kavu, upoznaš i radiš s puno zanimljivih i talentiranih ljudi, zajedno odete na gablec, tamo je uvijek veselo. Ne bih ovaj posao mijenjao nizašto. Ovo mi je idealan posao skroz do mirovine.

Za vikend ste na testiranje dobili VW ID.5? Što Vama znači Volkswagen?
Ha, meni Volkswagen znači život! Cijeli život vozim samo Volkswagen, točnije Golfove. Počeo sam s Golf jedinicom, pa nastavio niz s dvojkom, trojkom, četvorkom, a trenutno vozim Golfa 5. Svaki auto kupim u tvrtki u kojoj radim, jer smatram da se na taj način najviše pokaže lojalnost, ali se ostvari i najveća ušteda. Kao zaposlenik imam brojne pogodnosti i popuste, također ga i servisiram i registriram unutar Zubak Grupe. Nema ništa boljeg nego kada ujutro na posao dođeš, ostaviš auto i do kraja radnog vremena ga dobiješ servisiranog, registriranog i opranog.

Gdje ste sve testirali VW ID.5?
Kad su mi dali na vikend električno vozilo, nitko nije bio sretniji od mene. Supruga i ja otputovali smo u Varaždin u posjet kćeri i auto je privlačio poglede gdje god smo se pojavili. Također sam provozao trogodišnjeg unuka Jana, on se pak nije dao iz auta kad smo se vratili! Htio je za mnom za Zagreb. Također smo se supruga i ja vozili po Zagrebu, napravili smo tristotinjak kilometara sveukupno. Auto ima struje za oko 500 kilometara, tako da ga nisam trebam nijednom puniti.

Kakav je dojam nakon cijelog vikenda s VW ID.5?
Iako nikad nisam razmišljao o električnim automobilima, ovaj bi me mogao razuvjeriti. Možda je malo prevelik za grad, ali za dobrog vozača to nije prepreka. Oduševilo me grijanje volana i sjedala, touch ekrani, LED svjetla, ma auto je miljama daleko od bilo kojeg Golfa kojeg sam vozio. Cijena je jedina mana, ali kako svaki auto kupim u AutoZubaku, tako ću se i sada sigurno dogovoriti za neku pogodnost za djelatnike! Drž’te mi fige.

Znači, s Volkswagenom idete i u mirovinu?
Ma za mene nema dileme, VW je iznad svega. Uvijek su to bili najbolji auti. Vozio sam zbog posla i Mercedes i BMW i Audi, ali Volkswagen nudi najbolji omjer cijene, opreme i kvalitete. A o udobnosti da ni ne pričamo. Sretan sam čovjek, a ako do mirovine zamijenim Golfa peticu za noviji model, bit ću još sretniji.