povuci

POSLOVNI PUT

Poslovni put u ORYX Asistenciji

Razlog zašto se Zubak Grupa godinama nalazi pri vrhu najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj svakako leži i u zadovoljstvu zaposlenika kojima kompanija omogućuje i uspon od najniže do najviše stepenice u karijeri.

Ja sam najbolji primjer za to, jedan sam od onih koji su krenuli od prve stepenice, a s godinama se samo uspinjem, kaže Ivan Furlan, voditelj Odjela servisne mreže u ORYX Asistenciji.

Furlan baš u ožujku slavi okruglu brojku – čak 10 godina u tvrtki! Karijeru je započeo davne 2011. godine na radnom mjestu agenta u odjelu Kontaktnog centra, da bi već dvije godine kasnije napredovao do radnog mjesta voditelja smjene. Ožujak je evidentno njegov sretan mjesec pa je tri godine kasnije, ponovno u ožujku 2016. godine stigao do pozicije zamjenika voditelja Kontaktnog centra. Danas, na svojoj četvrtoj poziciji u ORYX Asistenciji obnaša dužnost voditelja Odjela servisne mreže u ORYX Asistenciji. No, svoje prve korake Ivan ne zaboravlja.

– Od prvog dana, otkako smo u Kontaktnom centru krenuli smo s otprilike deset intervencija dnevno, a sada smo narasli na nekoliko stotina. Cijeli taj odjel gradili smo kolega Mario i ja, otpočeli smo s pet djelatnika, a sada ih ima 30-ak! Naravno, na toj dužnosti koja predstavlja operativno najintenzivniji dio Asistencije, izuzetno sam zadovoljan, osobito zato što deset godina dosadašnjeg rada u operativi sada mogu pretočiti u svoj trenutni odjel. Stekao sam bogato iskustvo koje mogu prenijeti i opet graditi nešto novo, pokrenuti stvari! – priča nam Ivan, pa se nakratko opet vraća na 2016. godinu kad je odjel počeo raditi internacionalno i kad je, skupa s kolegama, iskoračio prema (zasad!) devet zemalja u regiji.

– Tada smo, dakle, prešli hrvatske granice i sada imamo svoju regionalnu servisnu mrežu koja se brine o isporuci usluga na terenu, znači osigurava cjelokupnu potporu našim korisnicima u tim zemljama. I tu nećemo stati! Nešto što je krenulo praktički od nule sada odlično funkcionira u devet drugih zemalja i mislim da najbolje tek dolazi. U idućih deset godina, san mi je proširiti se na 20 zemalja! Uistinu mislim da su najuzbudljivija vremena pred nama jer trenutačno radimo i na jednom velikom projektu digitalizacije koji će potpuno promijeniti način poslovanja u odnosu na ono što smo dosad imali – otkriva ovaj 36-godišnji diplomirani inženjer prometa, kojeg smo pitali i što najviše voli u svom poslu.

– U svom poslu najviše volim to što se cijeni rad, ideja i inicijativa. Onako tko želi biti proaktivan, njegove kvalitete brzo isplivaju i to se honorira tako da mu se pruža prilika za napredak. Vjerujem da je svatko tko je imao želje i truda i ulagao u sebe, u konačnici napredovao u kompaniji. O tome svjedoči i činjenica da su ljudi na rukovodećim pozicijama u kompaniji u upravo oni koji su godinama tu i koji su do vrha prošli mnogo razina. A kada kao ja krenete u tvrtku od prvog radnog dana, i pratite kako se sve razvija, onda to više nije samo običan posao, onda taj posao postane i dio vas – tumači nam Ivan, otkrivajući da je upravo u Zubak Grupi pronašao svoj prvi stalni posao, a nada se, i posljednji.

– Zašto ne? Ne bih se žalio da ovdje dočekam i mirovinu! – smije se Furlan.

Kolege o Ivanu
Ivan Furlan – jednostavan, izravan i susretljiv. – Kristina Čičak Kozarec

Dobrodošao u klub, udobno se smjesti. P.S. U sigurnim si rukama 😊 – ekipa iz Servisne mreže

Daje se ovom poslu više od 100%, uvijek se trudio, ali posebno je to primjetno otkad je preuzeo novo radno mjesto. Dok mi je bio nadređeni, uvijek sam imao samo riječi hvale, čak mi je i uzor na neki način 😊 Ivan je osoba s čvrstim stavovima i teško ga razuvjeriti kad si nešto zacrta (na njegovu sreću, često je u pravu) 😊 Ukratko – šef za poželjet, svaka mu čast!!! – Ivica Lucić

Rasni pivopija koji se ne libi furat’ dvije prazne gajbe kroz 3 države kako bi si osigurao onu „baš finu pivu“ čija će mu zaliha trajati tjedan dana…😉Kolege bi rekle da je možda ponekad oštar, ali uvijek je pravedan i realno nema osobe koja ga ne voli! – Mario Turčić