povuci

Zubak Grupi uručena zahvalnica za sudjelovanje u projektu Rezolucija Zemlja

Više od 120 tona otpada i 500 tona papira sakupljeno je u zadnjih godinu dana otkad je Večernji List lansirao najveći ekološki projekt u Hrvatskoj – Rezolucija Zemlja.

Na svečanoj ceremoniji 28. veljače, 2023. dodijeljene su zahvalnice svim partnerima projekta i time se zahvalilo na uloženom trudu, vremenu, logističkoj i financijskoj podršci. Više od 8.500 volontera je u 50-ak akcija od veljače prošle godine sudjelovalo i time direktno stvaralo bolju budućnost za nadolazeće generacije te doprinijelo održivom razvoju hrvatskog društva.

Zubak Grupa je od samog početka veliki sponzor projekta Rezolucija Zemlja, zajedno s ostalim hvalevrijednim partnerima kao što su Hrvatski Telekom, Mastercard ili Grad Zagreb. Žaklina Trbović, članica Uprave Zubak Grupe za marketing i korporativne komunikacije, primila je u ime svih djelatnika Zubak Grupe zahvalnicu i osvrnula se na zadnjih godinu dana trajanja projekta:

– Danas, čak i više nego prošle godine, moramo kao prioritet staviti očuvanje okoliša i omogućiti svojoj djeci održivu budućnost u kojoj će se, kao i mi jednom davno, moći bezbrižno igrati i živjeti. Zubak Grupa je od samog početka sudjelovala u većim i manjim akcijama čišćenja javnog okoliša, na čemu najviše zahvaljujem našim djelatnicima koji su izdvojili svoje vrijeme i trud. Također smo pokrenuli projekt „Solarne elektrane Zubak Grupe“, te smo u odnosu na prethodnu godinu još više povećali količinu električnih i hibridnih vozila u našem voznom parku. Drago nam je da je sve veći broj klijenata i djelatnika prihvatilo elektrifikaciju autoindustrije, jer to je smjer kojim bismo svi trebali težiti.

Rezolucija Zemlja, najveća ekološka akcija u Hrvatskoj, započela je u sklopu projekta Večernjeg lista 10. veljače, 2022., a posvećena je planeti Zemlji, očuvanju okoliša i održivom razvoju našeg društva. Predstavnici Večernjeg lista i osam partnera potpisali su u simboličnih 5 do 12 u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti dokument čiji je cilj “poduzimanje ciljanih i koordiniranih napora kako bi se zaštitila priroda te izgradilo društvo koje se pametno brine o okolišu i o svojoj budućnosti”.