povuci

JEDAN DAN S...

Čistačicom u AutoZubak Osijeku!

Već u 5:15h ujutro s ključevima korača Divaltovom u Osijeku prema AutoZubaku u Osijeku. Slobodanka Bojić u tvrtki radi već 18 godina, otkad je poslovnica u Osijeku otvorila svoja vrata. Simpatična spremačica puna života miljenica je poslovnice u osječkom AutoZubaku. Zašto, saznajte više u mini intervjuu!

Kako ste, teta Boba?

– Da, da, točno, ja sam Boba! Mene nitko tu ne zna pod Slobodanka, oduvijek sam teta Boba. Prva dolazim na posao, prije 6 sati, a tek oko 8 sati ovdje bude živo. Moj je zadatak da sve blista prije nego prvi klijent uđe u AutoZubak. Ima tu puno posla, pranje stakla, pločica, prozora, pa opet stakla, pločice, prozori…

Ima li vremena za kavu? Ima li posla? 

– Ma kakva kava, prvo idemo raditi, a onda je tek kava. I kava se ne pije sjedeći. Ja nisam plaćena da sjedim. Skuham kavu, pa šalica bude kraj mene na nekom pultu pa kad god prođem, srknem malo, haha. A posla ima! Velika je zgrada, tu su salon Audija, Škode, servis, prostor isporuke, praonica, rabljena vozila…

Što je najteže, a što najprljavije? 

– Jutarnji prioritet mi je “srediti” salone odmah ujutro, tako da mi nitko ne hoda dok se podovi suše. To do pola osam “riješim”, a onda idem dalje. Svugdje me ima i ništa mi nije teško. U našim je salonima sve u staklu i zapravo se vrti u krug – stakla, pločice, stakla, pločice, i tako u krug!

Kakva je atmosfera na poslu?

– Tu sam već 18 godina, svi me znaju, a dečki u tvrtki su savršeni! Bez lažne skromnosti, mi smo najurednija poslovna jedinica. Tu su Alen, Vjeko… A najvažnija je šefica Gabi, nema šanse da nju ne spomenem. Imam apsolutnu slobodu u radu i šef ne ide za mnom i ne provjerava me. Mi se zezamo i da postoji pravilo da kad god dođe novi djelatnik, da ga prvo dovedu k meni na razgovor, hahaha!

Imate li snage i nakon posla?

– Ma naravno, imam dvije prekrasne kćeri i muža. Jasmina živi u Zagrebu, svira violinu u HNK Zagreb i u gudačkom kvartetu Libra. Druga kćer Dunja svira flautu, voli životinje i veterinar je. Doma imam vrt, psa, voćnjak, tulipane, orahe… Uvijek ima posla! Moj muž Alija mi je velika podrška, tako napiši, da ga nisam zaboravila haha!

Kolege vas vole i zbog svoje velike pozitive! 

Ma da, mene sve veseli! Ptica sam koja od rana jutra pjeva, čim otvorim firmu! Moraš si sam napraviti da si dobre volje, najlakše je biti namrgođen!

Kolege o Slobodanki:

Naša Boba sinonim je za čist i blistav objekt! – Gabrijela Ivanković

Dobra i uvijek zanimljiva kolegica! – Vjeko Kolarić

Boba je dobra duša naše poslovnice. Uvijek blaga i prijateljski raspoložena! – Ivana Vukašinović

Bilo za šalu ili za pomoći, Bobu zovi jer Boba će prva uskočiti! – Alen Ember