povuci

NAŠE LEGENDE

Jednom nam je stogodišnjak htio unajmiti auto

Već je više od cijelog desetljeća prošlo od kada je Zlatko Trbuha kročio u ORYX Rent a car, bio je u zlatnoj, prvoj postavi zaposlenika. A kako sam za sebe kaže da mu je najdraže riješiti neki problem, došao je na pravu poziciju, u odjel rezervacija i korisničke podrške. Zlatko još od travnja 2008. za svaki problem koji klijenti imaju, nalazi rješenje.

Sviđa mi se posao koji je vezan uz automobile i tako je od prvog dana. Komunikacija s raznim klijentima je vrlo zanimljiva. I domaćima, i strancima, oboje ima svoje čari – pojašnjava Trbuha. Radni mu dan, počinje, ovisno o tome koja je smjena u 7, 8 ili 11 sati. Započinje čitanjem mailova i odgovaranjem na njih, a uz to izrađuje rezervacije

No, tada kreće moj primarni posao: obrada žalbi korisnika te kazni ili pak obavijesti o počinjenim prekršajima. I toga ima prilično. Ljudi se možda malo opuste kad su u unajmljenom vozilu. Najčešći prekršaji su brze vožnje. Od kada smo u EU, kazne stižu iz cijele Europe, a najčešće iz Hrvatske, Austrije, Njemačke… – pojašnjava Zlatko. Očigledno, nakon svih ovih godina, zna što je potrebno za dobrog radnika u ovoj branši.

Mnogim klijentima potrebno je objasniti način rada i unajmljivanje vozila od početka, a kad su stanke zadovoljne, zadovoljstvo je potpuno.

Mislim da je za ovaj posao vrlo važno, uz barem osnovno znanje o vozilima, strpljivost, svakako, pozitivna energija, smirenost, metodičnost, želja da se bude na usluzi i pomogne – nabraja redom one pojedinosti koje krase najbolje na tom mjestu. No, ne bi to bilo to da atmosfera na poslu nije dobra. A ona je, kaže Zlatko Trbuha, i više od toga.

Radim u mladom i vrlo prijateljskom timu. Kolege, a više je kolegica, vrlo su ugodno društvo i suradnici. U kancelariji radim s dvije od njih, Janjom i Jelenom, i mislim da se vrlo dobro slažemo i nadopunjujemo. Na zajedničko zadovoljstvo koje nam obilježi radni dan – ističe jedna od legendi tvrtke. Jednom su, kako za najam vozila ne postoji gornja granica, dobili rezervaciju za vozača koji ima ravnih sto godina. I još je to sam naglasio. No, gospodin koji je u tvrtki potaknuo veliku znatiželju nažalost po automobil nije došao. A kad dođe doma, tu su sasvim druga veselja, ističe on.

Volim pročitati dobru knjigu, pogledati neki film, prošetati gradom za koji sam jako vezan. Isto tako, tu je i košnja trave ili posao oko vikendice, a prije svega druženje sa suprugom i sinom – otkriva Zlatko koji se ove godine okitio titulom “Naše legende”

Kolege o Zlatku:
Zlatko ima više utakmica za ORYX Rent a car nego Dario Šimić za hrvatsku repku – Petar Jozić

Jedan i jedinstven, uvijek sa punom vrećicom iskustva i pošalica sa kojim uveseljava svoje kolegice u radnom okruženju. Nema se što puno dodati o Zlatku, Zlatko je kralj! – Mato Klaić