povuci

POSLOVNI PUT

Osam funkcija u četrnaest godina u tvrtki, no cilj je još uvijek ispred mene!

Dario Stipanović je Regionalni direktor za prodaju vozila u AutoZubaku, odgovoran za prodaju novih i rabljenih vozila na lokacijama Sesvetski Kraljevec, Požega i Split. Kad se zna da je posljednjih 14 godina, otkako je u Zubak Grupi, promijenio čak osam funkcija, onda je Dario zasigurno jedan od najpozvanijih gostiju naše rubrike Poslovni put.

Ovo je najodgovornija funkcija koju sam do sada obavljao, a kao velika pomoć tu je tim vrijednih i stručnih ljudi s kojima radim svaki dan – pojasnio nam je ovaj 40-godišnjak rodom iz Karlovca. Ovom prilikom prisjetili smo ga na sve važne stepenice njegove uspješne karijere.

Kakvi su bili tvoji počeci?
U mlađim danima, s obzirom na to da su informatika i računala bili moja velika strast, prvih nekoliko godina otpočeo sam upravo u tom području.

No, to je bilo tek „zagrijavanje“ za ključni događaj, zar ne?
Točno, 2007. godine došao sam u Zubak Grupu i život mi je krenuo u potpuno drugom smjeru. Došao sam kao dio tima zaduženog za implementaciju programske aplikacije za praćenje vozila u sustavu tadašnjeg UVP-a, a današnjeg Movensa – i ostao.


Kako je tekao tvoj poslovni put u Zubak Grupi?
U Zubak Grupi počeo sam raditi 2007. godine kao dio tima koji je završavao projekt implementacije programske aplikacije za praćenje vozila u sustavu tadašnjeg AMC-a Upravljanje voznim parkom. Moj osnovni zadatak bio je ažuriranje baze svih kupaca koji su imali ugovore za navedenu uslugu i upis u novo programsko rješenje.

U travnju 2008. godine formiran je Odjel za ključne kupce koji se bavi prodajom usluge UVP (upravljanje voznim parkom), današnjeg Movensa, gdje sam počeo raditi na radnom mjestu Administratora u postprodaji. U tom razdoblju sam uz operativne poslove naučio i sve procese za kvalitetnu isporuku same usluge, te sam imao direktne kontakte sa kupcima i ugovornim dobavljačima usluge, što mi je značajno pomoglo da u veljači 2010. godine napredujem do mjesta Voditelja postprodaje za ključne kupce. Kao voditelj sam bio odgovoran za upravljanje svim procesima isporuke ugovorenih usluga prema korisnicima za više od 4.000 automobila.

U studenom 2013. godine preuzeo sam funkciju Koordinatora postprodaje u Odjelu za ključne kupce. U veljači 2015. godine preuzeo sam funkciju Koordinatora prodaje za ključne kupce.

Spajanjem kompanija ORYX Grupa d.o.o. i AutoZubak d.o.o. u prosincu 2018. godine dolazim na funkciju Voditelja odjela za dugoročni najam gdje sam preuzeo odgovornost za segmente prodaje i postprodaje usluge Movensa, Upravljanja voznim parkom. U rujnu 2019. godine preuzimam funkciju Direktora odjela za dugoročni najam. Tu funkciju sam obavljao sve do travnja prošle godine kad sam preuzeo funkciju Regionalnog direktora za prodaju vozila.

Uz ovako impresivan poslovni put, čini se kao da si sve ostvario. Imaš li još neispunjenih ambicija i planova? 
Teško je reći da sam ispunio sve poslovne ciljeve jer se svi u tvrtki konstantno razvijamo i svoja znanja unapređujemo. Uvijek ću biti zahvalan na ukazanom povjerenju i ulaganju u moje razvijanje kao djelatnika, ali u osobe.

Kakva vam je atmosfera na poslu?
Atmosfera na poslu nam je uvijek pozitivna. Svi koji se bave prodajom automobila, a to prije svega moraju voljeti da bi u konačnici bili uspješni. Svakako ne smijem zaboraviti ni na sve kolege iz postprodaje koji, nakon što se vozila prodaju, i dalje neumorno rade da su svi kupci dugoročno zadovoljni. Vrlo sam sretan što sam tijekom cijele svoje karijere bio okružen kolegama koji su vrlo stručni i uvijek spremni pomoći i prenijeti svoje znanje, a neki su postali i jako dobri prijatelji izvan poslovnog okruženja.

Izvan posla, poznat si po bicikliranju. 
Haha, da. Nakon ranog dana ponajviše volim sjesti na bicikl i uputiti se na vožnju u šumu. Spoj prirode i fizičke aktivnosti najbolji su način da se potpuno isključim jer u tih sat vremena downhilla moram biti maksimalno fokusiran da ne padnem i ne ozlijedim se. Za vrijeme Covida, trudio sam se više biciklirati, skupio sam više kraćih dionica i to uglavnom u vlastitom aranžmanu.

Kolege o Dariju: 

Dario je kolega za najteže i najkompleksnije zadatke za kojeg ne postoje riječi „Ne znam“ ili „Ne mogu“. Ali zato vikendom kad sjedne na bicikl i popne se na Sljeme i sjuri se natrag u grad, odmah napuni baterije i spreman je za nove radne izazove! – Toni Moškov

Iznimno vrijedan, predan i srčan u poslu. Smiren, raspoložen i voljan pomoći, Nikad ga nisam vidjela da je loše volje! – Tamara Rajšić

Bilo bi čudno da svojim specifičnim stilom i osebujnim pristupom nije napredovao dokle jest! Taj britanski humor s dozom profinjenog sarkazma je nešto što svakako uljepša život i daje realnu sliku o temi rasprave! Otkad je postao regionalni direktor, fali nam u uredu pored nas, ali mu svakako od srca čestitam! – Josipa Gospić