povuci

NAŠE LEGENDE

U tvrtku je došla iz srednje škole i ostala – više od 30 godina!

Marina Kos starija je referentica naplate potraživanja u AutoZubaku koja ove godine slavi čak 31 godinu u Zubak Grupi. U tvrtku je stigla ravno iz srednje škole!

Kako je tekao vaš poslovni put u Zubak Grupi?
– U Sesvetskom Kraljevcu otvarao se prodajni salon, a ja sam zaposlena kao administratorica prodavačice, odnosno daktilografkinja. Nakon prodaje automobila radila sam u Z+ leasingu, te onda u AMC-u. Od 2009. godine, referentica sam naplate potraživanja, iliti „strah i trepet svih dužnika“. 😊

Koja je razlika između rada danas i rada 90-ih?
– Pa, prije svega, početkom 90-ih nije bilo računala, sve su se specifikacije vozila izrađivale i naručivale ručno. Auti su dolazili izravno iz Njemačke, bez prevedenih dokumenata. Sjećam se da je tako jednom došlo do pogreške pri naručivanju jednog automobila. Kupcu je došao s automatskim umjesto s ručnim mjenjačem. To smo riješili tako da smo – kupca uvjerile da je automatski mjenjač moderniji, komforniji i bolji za vožnju!
– U tvrtki nas je tada bilo 15 i vladala je prava obiteljska atmosfera. Bilo je to teško ratno vrijeme, radilo se i pod uzbunama, ali smo se svi lijepo slagali. S kolegama sam proslavila i svoj 19-i rođendan!

Na poslu se znate dobro i nasmijati, non stop neke anegdote pričate!
– Naravno, bilo je puuuno anegdota i smiješnih situacija u mom radnom vijeku. Jednom je zvao klijent i tražio gospođu Ćuk. Malo je promašio vrstu ptice, ali je nakon nekoliko upita među kolegicama dobio gospođu Kos, haha!
– Također mi je u lijepom sjećanju ostala prodaja najskupljeg automobila u salonu, tada luksuznog Audi A8. Kupca su pri primopredaji dočekali i tamburaši! Volim ovo što radim, a još više volim što mogu unaprijediti posao koristeći znanja stečena na prethodnim radnim mjestima.

Marina, čime se bavite u slobodno vrijeme?
Imam četvero djece i jednog unuka, a u Zagreb na posao putujem iz Novog Marofa. Suprug i ja imamo velik vrt i vinograd i vikendi su mi rezervirani samo za obitelj.

Imate i jedan preslatki nadimak?
Da, još otkad sam došla u AutoZubak, zovu me „Mala Marinica“, i to me tako veseli. Uvijek se sjetim svojih početaka i toga da sam bila najmlađa u ekipi. 😊