povuci

AFTER WORK

Up close and personal: Mate Petrović, prodajni čarobnjak u ORYX Assistance!

Preko milijun članstava, širenje na inozemna tržišta, mnoštvo uspješnih projekata, intenzivno zapošljavanje i educiranje djelatnika, ali i genijalna zabava – rezime je ovo direktnih i indirektnih rezultata našeg direktora prodaje za ORYX Asistenciju – Mate Petrovića.

Matin poslovni put u Zubak Grupi započeo je 2018. godine, kad je došao pojačati mladu i ambicioznu ekipu ORYX Asistencije s velikim planovima razvoja poslovanja, teritorijalnog širenja i ponude kvalitetnih asistencijskih proizvoda B2B partnerima.
Nakon niza projekata i aktivnosti koje su rezultirale povećanjem poslovanja i izradom strategije širenja na inozemna tržišta te širenja prodajne organizacije, Mate je s pozicije Voditelja prodaje 2020. godine došao na poziciju Direktora prodaje, te preuzeo kormilo cijele prodajne organizacije u svih 8 zemalja u kojima ORYX Asistencija danas posluje.
2022. godine preuzima Odjel upravljanja proizvodima, pripaja ga Odjelu prodaje te time dodatno ojačava prodajnu organizaciju.
Za Matu se šalimo da može prodati bilo što, a koliko je dobar u prodajnoj komunikaciji i govorničkim nastupima, pokazuje i činjenica da već godinama predaje u jednoj renomiranoj govorničkoj akademiji.

Ovog puta smo mu malo preokrenuli ulogu, i zadužili njegove kolege da mu postave ne-prodajna pitanja!

Mate, što si htio biti kad si bio mali?
Htio sam biti Bruce Lee. No, nakon 9 godina treniranja karatea, ni blizu 😀 Zapeo sam na plavom pojasu, a crni imam samo remen 😀

Što bi napravio da osvojiš EuroJackpot?
Jedan dio bih investirao, dio bi bio rezerviran za one koje najviše volim, dio bih donirao onima kojima je to potrebnije, a jedan dio (maleni dio) bio bi za par sitnica za moju dušu.

Direktor si prodaje u ORYX Asistenciji, već petu godinu je pod tvojom palicom Asistencija sve uspješnija, sve kvalitetnija, ali i proširena na druge zemlje u regiji. Koja je tajna tog rasta?
Ja volim reći da stvari same od sebe mogu ići samo nizbrdo. A ako pričamo o prodaji, tu je “kretanje nizbrdo” vrlo nepoželjno. U svakom poslu tajna uspjeha je uporan i predan rad. Uz to iznimno je bitan cilj, plan kako do njega doći, fokus, motivacija, entuzijazam, proaktivnost i ljubav prema onome što radiš. Mogu reći da sam radoholičar, ali kako ozbiljno pristupam poslu tako volim i da se ozbiljno dobro zabavljamo i smijemo jer samo u dobroj atmosferi može nastati dobar rezultat. Sve ove elemente potrebno je primjerom pokazivati i promovirati te prenijeti i na cijeli team što mi je jako bitno i čemu sam jako posvećen.
Osim toga, tajna je i u poslovnom modelu i modelu prodaje ORYX Asistencije koji kontinuirano unapređujemo. Sve prodajne aktivnosti koje provodimo su vrlo detaljno isplanirane i pripremljene. Svakom partneru pristupamo ozbiljno, analitično, i kroz konzultantski pristup uz know how koji imamo pronalazimo modele suradnje i rješenja koji rezultiraju obostranim uspjehom i stvaranjem nove vrijednosti te na taj način gradimo dugoročne partnerske odnose.

Što je prvo što si prodao u svojoj karijeri u prodaji?
Zepterovu tavu za pečenje 18/10 s neprianjajućim dnom.

Koje su to sitnice koje te uveseljavaju?
Puse, zagrljaji i osmijeh moje kćerke Marte…svi oni mali privatni i poslovni uspjesi… pomoći nekome i kad to ne očekuje… sviranje gitare i uveseljavanje ljudi… dobro društvo… smijeh…dobar vic… Zapravo kad razmislim, sve su ove sitnice zapravo – velike stvari!

Možeš li se zamisliti da radiš u nečem drugom što nije prodaja?
Naravno da mogu, samo je pitanje koliko 😀

Koji ti je životni moto?
Nikad se nemoj pomiriti sa situacijom u kojoj si se našao. Ako se pomiriš sa sudbinom, ni ne zaslužuješ bolje!

Koji ti je omiljeni proizvod ORYX Asistencije?
Ekipa koja radi u ORYX Asistenciji! Iako će ispasti floskula, ali to je istina!
Naš proizvod je sve ono što prodajemo i isporučujemo našim partnerima, korisnicima i tržištu. To su svi oni proizvodi, procesi, aktivnosti te vrijednosti koje isporučuje ekipa koja radi u ORYX Asistenciji i koja ustvari daje tu dodanu vrijednost svemu što radimo.