povuci

NAŠE LEGENDE

Obiteljska tvrtka Zubak i meni je obiteljska

Ljiljana Turčić je računovotkinja u Zubak Grupi koja svojim zaslugama i doprinosima itekako zaslužuje mjesto u rubrici „Naše legende“. U svojih 27 godina u tvrtki, rasla je i razvijala se privatno i poslovno, a dovoljno je reći da se zaposlila još kad se Zubak Grupa zvala VAG Commerce.

Draga Ljiljana, kakvi su bili vaši počeci u tvrtki?

Primljena sam na radno mjesto referenta za unosu rezervnih dijelova u skladištu, i to davne 1994. godine. Prvotno sam radila u Sesvetskom Kraljevcu, a nakon vrlo kratkog vremena završila sam u računovodstvu na knjiženju faktura, izvoda i slično.

Onda smo se 2000. godine preselili u Sesvete, i evo, više od 20 godina veselo dolazim na posao na ovu lokaciju.

Kako vam je raditi u Zubak Grupi sve ove godine? 

Meni je jako lijepo! Ovo je posao koji sam si izabrala i ja ga stvarno obožavam! Uistinu ne bih htjela ništa drugo raditi jer radim ono što volim. U Zubak Grupi se dobro osjećam, djelomično i zato jer ovdje radi ili je radilo dosta članova moje obitelji. Naime, na ovoj lokaciji kao računovođa radi i moja kćer, koja je trenutno na porodiljnom dopustu. A moj suprug Josip do prošle je godine, kad je otišao u mirovinu, bio na radnom mjestu autolimara. Znači da je ova tvrtka i za mene osobno obiteljska tvrtka, na što sam posebno ponosna!

Kako ste doživjeli sve promjene u Zubak Grupi? 

Promjene su normalne i dobrodošle, a u ovih skoro 30 godina bilo ih je stvarno puno. Zubak Grupa je doživjela veliki „boom“, na sve strane smo proširili djelatnosti, nije to više samo prodaja i servisiranje vozila. Sve raste, zapošljava se sve više mladih i kvalitetnih kadrova, ostalo je još nešto sitno nas „seniora“.

Koji biste savjet dali mladima koji se žele zaposliti u računovodstvenoj branši?

Strpljenje, fokus i rad. Ništa ti neće biti predano na pladnju i nemoj očekivati pohvalu nakon svakog obavljenog posla. Imate vremena, i niste prestari za promjenu zanimanja, promjenu posla i promjenu kolega. Nas u uredu ima i mladih i starih, i dobro se upotpunjavamo u tom generacijskom miksu.

Ljilja, u vašoj dugoj karijeri nekoliko ste puta osvajali i jubilarne nagrade. Možete li nam reći za što sve? 

Da, zahvalna sam svom poslodavcu da je prepoznao moj rad i trud i u svojoj karijeri imam već dosta nagrada. U tim se prigodama obično daruju satovi, tako da mogu reći da već imam zavidnu kolekciju! Dodatno, jedne sam godine, zajedno sa svojom tadašnjom šeficom Mirjanom Glamuzinom, izabrana kao najbolji radnik u tvrtki.

Koji su vam najdraži trenuci u Zubak Grupi?

Meni osobno najdraže vrijeme su bili počeci u Sesvetskom Kraljevcu. To je bila jedna mala obitelj u kojoj smo se svi poznavali, bilo nas je oko 20. Do danas se ta „mala sredina“ počela ubrzano širiti, da bi nas danas bilo više od 600!

_________________________

KOLEGE O LJILJANI

Ljiljana je dobra osoba i radnik, i uvijek je spremna pomoći, a uz sve to, radi i odlične kolače. (Gordana Bosnić)

Već dugo godina radimo zajedno i mogu reći sve najbolje o kolegici Ljilji. U poslu je vrijedna, odgovorna, radišna i daje sve od sebe. Kad nešto izgleda nerješivo, ona će opet naći načina kako da to riješi. Na bilo koji posao da je stavimo, ona bi se snašla i odradila sve za pet. Kao prijatelj je jako iskrena i osjećajna iako to ne pokazuje. Svi u firmi znaju da je Ljilja – jednom riječju – LEGENDA! (Rosvida Topolovec)

Ljilja – da je nema trebalo bi ju izmisliti! Kada treba uvesti reda među one koji nam stvaraju pomutnju u našim računovodstvenim redovima (čitaj: vikati), tu je, kada treba ispravljati nebuloze koje nalupamo, tu je! Usto, peče najbolju mađaricu. (Nikolina Skelin)