povuci

NAŠE LEGENDE

Od šegrta do legende!

Kad netko na istom mjestu provede skoro 40 godina i još k tome posao obavlja s osmijehom, znači da se radi o iznimnoj osobi i odličnom kolegi. Naš kolega Mile Ugarković to svakako jest, i više!

Kada je davne 1985. godine kao šegrt došao na nagovor svog kuma u tadašnju Astru, Mile nije ni znao da će u istoj tvrtki ostati i dan danas, te da će u međuvremenu postati živuća legenda Zubak Grupe koja je educirala i odgojila generacije stručnjaka.

Godine su prolazile, vremena i lokacije su se mijenjale, ali Mile je ostao isti: pun znanja, uvijek spreman pomoći i to s osmijehom na licu.

Mile, sjećate li se svojih početaka u Zubak Grupi? 

Uhh, davno je to bilo… *smijeh* Ali naravno da se sjećam. Kum koji je tada radio kao majstor, pozvao me da radim kao šegrt  u tadašnjoj Astri. Kao što vidite, ostao sam do današnjeg dana. Prvo sam radio desetak godina u Velikoj Gorici, te sam nakon toga otišao u Sesvetski Kraljevec. Na obje lokacije je divno raditi, kolege te brzo prihvate i brzo se uhodaš u posao.

Da li vas je od malih nogu zanimalo šarafljenje? 

Da, i to nije neka floskula, već istina. Još sam kao klinac cijelo vrijeme gledao kako ću nešto popraviti, rastaviti, sastaviti… Dalje je, kako kažu, povijest. Uživam svaki dan u svom poslu, nema sretnijeg čovjeka od mene dok popravljam “getribu”. To je ono što me čini sretnim.

Jeste li se kroz godine educirali i usavršavali svoj zanat? 

Naravno da jesam, bez edukacije i usavršavanja znanja u ovom poslu nećeš doprijeti daleko. Od Sarajeva, koje je tada bila omiljena destinacija pa sve do sada na online edukacijama. U zadnje vrijeme prepuštam odlaske na edukacije mlađim generacijama, oni su manje iskusni i na njima svijet ostaje.

Kakav je vaš odnos s mlađim kolegama? 

Ma odličan. Uostalom, možete vidjeti da nas je u servisu idealan omjer starih i mladih. Mi stariji savjetujemo mlađe, no i oni imaju neke savjete za nas starije. Međusobno se nadopunjujemo i zaista smo dobra ekipa. Bude tu i puno zezancije, jedno vrijeme smo znali kolegama koji slave rođendan smjestiti zveckanje konzervica pa kad bi išao na završnu kontrolu, uvijek bismo ga vraćali, da “nešto lupka”. Jadni oni, a nama 5 minuta smijeha!

Ipak, kad je nešto “pod upitnikom”, vas prvog zovu?

Normalno je da kad je nešto veće, da onda stariji uključe vijuge. Na osnovu svog iskustva dosta toga možemo riješiti i zato smo, ponavljam, jako dobra ekipa. Zadnjih 5, 6 godina radim kao referent završne kontrole kvalitete, dok sam prije obavljao i sve ostale poslove. Sudeći po dobrim ocjenama korisnika i klijenata, mislim da u cijeloj poslovnici dobro radimo.

Kako provodite slobodno vrijeme? 

Slobodno vrijeme najradije provodim s unucima Frankom, Mihaelom i Gabrijelom jer mi se cijeli svijet okreće oko njih. Osim toga, znao sam nakon posla zaigrati nogomet s dečkima. To je još jedan razlog zašto volim ovaj posao, jer se i nakon radnog vremena družimo i provodimo vrijeme zajedno! Napišite da smo najbolja ekipa u Sesvetskom Kraljevcu.

KOLEGE O MILI

“Vrhunski majstor s nepresušnim iskustvom! Kolega i prijatelj kakvog samo poželjeti možete. savjetom uvijek pomaže.” – Predrag Hedl

“Sve najbolje o njemu. Miran, tih i radišan, ali i uvijek spreman za šalu.” – Željko Klarić