povuci

POSLOVNI PUT

Volim pobjeđivati, a to je najlakše u AutoZubaku s najboljima!

Krešimir Domitrek u AutoZubak je došao davne 1996., a 2. prosinca 2021. navršio je punih 25 godina u Zubak Grupi. U svojoj karijeri unutar tvrtke je promijenio mnogo radnih mjesta, a svakom je zajedničko to što su dinamična, zahtjevna i s visokim udjelom decision makinga. Nakon samo par minuta razgovora, vidjet ćete da su to upravo odlike koje krase našeg Krešimira Domitreka, direktora regije za postprodaju automobila u AutoZubaku.

Kako je izgledao tvoj početak u Zubak Grupi?

Prvi posao koji sam ovdje dobio bio je tijekom studiranja na Fakultetu prometnih znanosti, tvrtka se tada zvala Auto Centar Zubak. Imao sam 20 godina, studirao sam i da budem iskren, nisam nešto aktivno tražio posao. Ali, nazvali su me pa sam rekao “OK, zašto ne?”. I nisam nikad požalio. Počeo sam u odjelu otpreme i zaprimanja novih automobila i ostao tamo dvije godine.

Osim tamo, gdje si sve radio? 

Radio sam u skladištu rezervnih dijelova, nakon čega sam unaprijeđen u voditelja skladišta. Nakon nekog vremena prešao sam na radno mjesto zamjenika voditelja postprodaje da bih uskoro postao voditelj postprodaje. Između toga i današnjeg mjesta regionalnog direktora postprodaje radio sam još kao direktor poslovnice u Varaždinu. Vodio sam još i dvije poslovnice u Istri, u Puli te Rovinju, kao i poslovnice u Velikoj Gorici i Sesvetama.

U tom razdoblju bio si više kao krizni menadžer?

Točno, u kriznim godinama išao sam onamo gdje je trebalo nešto organizacijski unaprijediti. Svaki oblik posla koji sam tada prošao imao je svoje specifičnosti i priče. Samo me nemoj pitati koje mi je radno mjesto bilo najdraže jer se ne mogu odlučiti. Svako mi je dalo veliko iskustvo i poznanstva s ljudima, a i imao sam sreću proći sve razine unutar postprodaje. Sad, recimo, više radim s ljudima nego prije, i to volim jer ljudi su ipak ti koji definiraju uspješnost posla. Dosta sam putovao i puno više vremena sam provodio u autu, ali nije mi to predstavljalo problem.

Čemu te je naučilo to “šaltanje” lokacija?

Naučilo me brzom odlučivanju, brzim refleksima, filtriranju bitnih od nebitnih informacija, ali ono najvažnije mi je što puno više cijenim ljude i razumijem njihove probleme. To mi pomaže da kvalitetnije i lakše obavljam svoj posao. Ako mi čovjek u skladištu kaže da ima neki problem, točno znam o čemu govori jer sam i sam nekad imao takve probleme. Prije pet ili 15 godina, svejedno, mogu shvatiti točno u čemu je problem. A kad se možeš poistovjetiti s kolegom, posao se obavi brže i bezbolnije, na obostrano zadovoljstvo. U cijeloj Hrvatskoj AutoZubak ima oko 240 ljudi. A u mom odjelu, osobno sam zadužen za Zagreb koji ima tri poslovnice, potom Varaždin i Požegu. To je ukupno oko 150 zaposlenika. Također sam zadužen i za nabavu i logistiku unutar Zubak Grupe te za Odjel Movensa, naše flotne postprodaje u Zubak Grupi.

Ako te ne možemo pitati koja ti je pozicija u poslu najdraža, onda dopusti da te pitamo zašto voliš raditi u Zubak Grupi!

Zubak Grupa je broj jedan u ovoj branši u Hrvatskoj. Mi smo prvoklasni, nešto kao Real Madrid. Zaista volim raditi ovaj posao, a još više se volim natjecati i pobjeđivati. A to je lakše ostvariti kad igraš za Real Madrid nego za manje i slabije timove. Posao postprodaje vrlo je širokog obujma i zapravo obuhvaća sve što se s automobilom događa nakon što ga kupac preuzme. Naš dio posla je briga o kupcu, redovni servisi, osiguranja, popravci lima i laka, rezervni dijelovi… Ima toga!

i

 

KOLEGE O KREŠIMIRU

Krešo je Zagorec zaljubljen u posao i dobru klopu (cuga se podrazumijeva). Dugogodišnji kolega s neiscrpnom energijom, tok misli mu je toliko brz da ponekad ne čuje ni sam sebe. – Danijel Ivanković

Krešo nikad ne odustaje i voli ono što radi, to je formula uspješne osobe u poslu. – Dimitrije Trbović

Zna sve kataloške od Jette iz 2001., a ponekad je čak u pravu. Ukratko – kolega, mentor, prijatelj. Sve u jednom! – Alen Lacić

Krešo je pun iskustva, uvijek spreman za rad, ali i za zezanciju. Hvala mu na puno pomoći u poslu! – Ante Vukičević