povuci

ORYX Asistencija sponzor Hrvatskih dana osiguranja u Opatiji 2024

Opatija je od 8. do 10. svibnja 2024. ugostila jedanaeste Hrvatske dane osiguranja, u organizaciji Hrvatskog ureda za osiguranje (HUO), suorganizatora Udruženja osiguratelja (HGK) i drugih partnera. Najveći je to godišnji događaj osigurateljne struke, a okupio je više od 400 stručnjaka iz svijeta osiguranja i reosiguranja, regulatora, supervizora i drugih pratećih financijskih institucija s nacionalne, regionalne i europske razine.

Većina tema ovogodišnje konferencije bila je vezana za klimatske promjene, IT regulaciju prijava šteta i osigurateljne specifičnosti EU zakonodavstva, ali i cijene popravaka vozila. U prvom planu bili su klimatski rizici sa sve snažnijim utjecajem na društvo i gospodarstvo, potencijalna prevencija i održiva osigurateljna rješenja za klimatske promjene. Na panelu posvećenom perspektivama tržišta osiguranja osvrnulo se na potencijalne prilike i izazove, ali i utjecaj neusklađenih kretanja na poslovanje osiguravajućih društava.

Raspravljalo se i o važnosti prepoznavanja prilika i učinkovitog upravljanja štetama u današnjem svijetu obilježenom stalnim promjenama. Ovogodišnja konferencija donijela je i pregled inicijativa europskog zakonodavstva relevantnih za osigurateljnu industriju, s fokusom na njihovu regionalnu tržišnu implementaciju. Na posljednjem danu konferencije sudionici su se osvrnuli i na ostale aktualne teme u obradi šteta.

ORYX Asistencija je bila sponzor jedanaeste konferencije Hrvatski dani osiguranja.