povuci

Predstavljen novi oriks u Zagrebačkom ZOO!

Nastamba sabljorogih oriksa (oryx dammah) Zoološkog vrta Grada Zagreba posljednjih je dana poprište mnogobrojnih ljubavnih scena. Prošli se mjesec iz Leipziga u Zagreb doselio Max, mužjak rođen u Zürichu prije gotovo tri godine. Nakon dolaska kratko je bio smješten u nastambi do one u kojoj žive tri ženke oriksa – dvadesetogodišnjakinja rođena u Karlsruheu te devetnaestogodišnjakinja i šesnaestogodišnjakinja koje su na svijet došle u hrvatskoj metropoli.

Mladi je mužjak prvo dva sata preko mreže šarmirao starije dame, a nakon što su se zoolozi i veterinari uvjerili da će se životinje lijepo slagati, otvoreni su prolazi između njihovih nastambi. Već idući dan životinje su zajedno jele i boravile u štali. Od tada su Max i maksimirske ljepotice nerazdvojni“, rekao je Tomislav Krizmanić, edukator u Zoološkom vrtu Grada Zagreba. Budući da oriks i njegove partnerice strastveno ljubuju, djelatnici Vrta nadaju se njihovom potomstvu.

Naše ORYX djelatnosti su, kao i oriksi, brze, okretne i elegantne antilope te smo ponosni što smo već godinama sponzori ove nastambe. Tko zna, možda i od sponzora prerastemo u kumove!“ – izjavila je Žaklina Trbović, članica Uprave za marketing i korporativne komunikacije Zubak Grupe.

ORYX Asistencija je od 2017. glavni sponzor nastambe sabljorogih oriksa (oryx dammah) u zagrebačkom Zoološkom vrtu.